Interdentale reiniging

Je gewone tandenborstel reinigt alleen de binnenkant, buitenkant en bijtvlakken van de tand/kies. Vergeet niet om de oppervlakken tussen de tanden en kiezen te reinigen. Daar waar de bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen als ze niet worden verstoord.

MO Idb Blue 3236 Lees er meer over Interdentale reiniging

Dagelijkse mondverzorging

De twee belangrijkste mondziekten, tandvleesaandoeningen (gingivitis en parodontitis) en cariës, treffen veel mensen. Een op de twee volwassenen heeft last van parodontitis, een ontsteking van het tandvlees en het bot rondom de tanden. Cariës, waarbij het gebit vergaat, is de meest voorkomende niet-overdraagbare ziekte ter wereld. Mondziekten kunnen voor een groot deel worden voorkomen door een goede mondhygiëne.

PR Collection 1064 Lees er meer over Dagelijkse mondverzorging

Preventie van parodontale aandoeningen

Parodontitis komt vaker voor dan umisschien zou denken. Ongeveer 50% van alle volwassenen lijdt aan deze ziekte, vaak zonder het te weten. Hoe eerder de ziekte wordt vastgesteld en behandeld, hoe beter. Gelukkig kunt u er zelf veel aan doen om parodontitis te voorkomen.

MO Idb 758 150 Lees er meer over Preventie van parodontale aandoeningen

Mond -en algemene gezondheid - de verbinding

Onderzoek heeft aangetoond dat parodontale aandoeningen, ook wel tandvleesaandoeningen genoemd, verband houden met verschillende andere ziekten.

Good Concept 5839 Lees er meer over Mond -en algemene gezondheid - de verbinding

Tandheelkundige zorg voor kinderen | Pediatrische tandheelkunde

Al vanaf de vroege kinderjaren goede leefgewoonten instellen is belangrijk. Het legt de basis voor een leven van het maken van keuzes die goed zijn voor zowel lichaam als ziel.

Childmodel 6652 Beskuren Lees er meer over Tandheelkundige zorg voor kinderen | Pediatrische tandheelkunde

Implantaat onderhoud

Implantaten zijn een geweldige oplossing voor veel patiënten met ontbrekende tanden, maar wat misschien niet bij alle mensen bekend is, is dat implantaten veel zorg en aandacht vereisen.

Implantman2011 1200X630 Lees er meer over Implantaat onderhoud

Beugels | Orthodontie

Orthodontische hulpmiddelen, ook wel beugels genoemd, maken het reinigen van de tanden moeilijker. Tandplak bouwt zich snel op rond beugels, slotjes, elastiekjes en draden.

Job 10639 2 1200X630 Lees er meer over Verzorging van beugels | Orthodontische zorg