Droge mond

Droge mond

Een droge mond vergroot de kans op het ontstaan van cariës (gaatjes) en ontstekingen, wat een goede mondhygiëne belangrijk maakt.

Oorzaken van een droge mond

De productie van speeksel verminderd naarmate men ouder wordt. Medicatie, ziekten, stress of bestralingen in het hoofd / nek gebied, kunnen ook bijdragen aan het ontstaan van een droge mond. Normaal gesproken helpt het speeksel de mond bij het verminderen van bacteriën. Met minder speeksel, zijn de tanden kwetsbaarder voor cariës (gaatjes). Bovendien zijn de slijmvliezen gevoeliger en vatbaarder voor infecties.

Als u last heeft van een droge mond, is mondhygiëne van extra belang. Vermijd het eten tussen de maaltijden door en spoel uw mond regelmatig met water. Zorg ervoor dat u regelmatig een bezoek brengt aan de tandarts en/of mondhygiënist.

Geschikte producten

Kies een tandenborstel met zachte borstelharen. Poets uw tanden twee keer per dag met fluoride tandpasta en zorg ervoor dat u ook dagelijks interdentaal reinigt.

TePe borstels reinigen efficiënt de interdentale ruimtes en kunnen worden gebruikt in combinatie met de TePe fluoride gel voor extra cariësbescherming tussen de tanden. TePe heeft ook een antibacteriële gel met chloorhexidine en fluoride voor bescherming van zowel het tandvlees als de tanden.