Implantaten

Een goede verzorging voor uw implantaten

Voor een goed resultaat op langere termijn, is een doelmatige verzorging van uw implantaten van groot belang. Met de juiste verzorging thuis en professionele ondersteuning, kunnen uw nieuwe tanden een leven lang mee.

Geschikte producten voor implantaatverzorging

Verschillende soorten implantaten vereisen verschillende reinigingstechnieken. Als gevolg van ruwe implantaatoppervlakken en moeilijk bereikbare plaatsen, is het gebruik van een speciale borstel noodzakelijk. Vraag uw tandarts welke borstel het meest geschikt is voor uw type implantaat.

TePe Universal Care™

De TePe Universal Care™ heeft een gehoekte nek, waardoor het gemakkelijker is de pijlerelementen vanaf de binnenzijde te reinigen. De slanke borstelkop bereikt zelfs zeer nauwe ruimtes. De zachte, afgeronde borstelharen zorgen voor een schoon resultaat.

TePe Interdentale borstels

TePe Interdentale borstels maken de zijkanten van de implantaten efficiënt schoon. Gebruik de borstel maat die door uw mondhygiënist of tandarts wordt aanbevolen. Beweeg de interdentale borstel een paar keer heen-en-weer dicht langs het implantaat. Alle interdentale borstels zijn voorzien van een plastic gecoate metalen draad voor een veilige implantaatreiniging. U kunt ook gebruik maken van onze gehoekte interdentale borstel, de TePe Angle, welke vooral handig is voor het reinigen van de implantaten vanaf de binnenkant.

TePe Implantaatborstel

De Implantaatborstel heeft een extra smalle borstelkop voor het eenvoudig reinigen van implantaten vanaf de buitenkant, met of zonder kunstmatig tandvlees.

TePe Bridge & Implant Floss

TePe Bridge & Implant Floss is een flos met een dik sponsachtig gedeelte, speciaal ontworpen voor een eenvoudige en efficiënte reiniging van implantaten en bruggen.

TePe Compact Tuft™

De TePe Compact Tuft is een single tufted borstel, ideaal geschikt voor het reinigen van de aandachtsgebieden waar implantaten in contact komen met het tandvlees en rondom de pijlers voor overkappingsprotheses.

Informatiemateriaal

Download onze patiëntfolder Implantaatverzorging.