Orthodontie

Poetsen met een beugel

Met een beugel is een goede mondhygiëne nog belangrijker. Plaque bouwt zich snel op rondom slotjes, elastiekjes en de draad.

Dagelijkse verzorging thuis

Om tandvleesontstekingen en cariës (gaatjes) tegen te gaan, dient u zowel uw tanden als beugel goed te reinigen. Poetsen met een gewone tandenborstel is niet genoeg, vaak moet u een extra specialistische borstel erbij gebruiken. Uw tandarts / orthodontist kan u helpen met het kiezen van geschikte producten en laten zien hoe deze te gebruiken. Als u een uitneembare beugel heeft, zorg er dan voor deze ook te reinigen met behulp van een tandenborstel en water.

Informatiemateriaal

Orthodontische verzorging is een folder met geschikte producten en tips voor thuis, bedoelt voor iedereen met een beugel. Download Orthodontische verzorging.

Geschikte producten voor beugels

TePe Supreme™

Dagelijks reinigen met een gewone tandenborstel is de basis voor een goede mondhygiëne. De TePe Supreme is een tandenborstel met borstelharen op twee niveaus voor een betere toegang rondom de slotjes en onder de draad.

TePe orthodontieborstel

De TePe orthodontieborstel heeft een slanke borstelkop met twee rijen borstelharen, ontworpen voor een efficiënte reiniging rondom de slotjes en onder de draad.

TePe Compact Tuft™

De Compact Tuft is een gehoekte borstel met een kleine, ronde borstelkop, die vooral geschikt is voor het reinigen rondom slotjes en langs de tandvleesrand.

TePe Interspace™

De Interspace is een gehoekte borstel met een puntige tip. Ideaal geschikt voor het reinigen van risicovolle gebieden rondom slotjes en onder de draad. De keuze bestaat uit twee verschillende hoeken voor een optimale toegang.

De interdentale borstels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en in twee verschillende texturen, zacht en extra zacht. De extra zachte borstels hebben meer en langere borstelharen, welke geschikt zijn voor onder andere iedereen met een beugel.

Gebruik voor extra cariësbescherming, de TePe interdental gel met fluoride. De gel is eenvoudig aan te brengen met een single tufted borstel of een interdentale borstel. Voor een optimaal fluoride effect, gebruikt u de gel na het tandenpoetsen. Niet naspoelen na gebruik.