Reinigen tussen de tanden

Uw gewone tandenborstel reinigt alleen de voorkant, de achterkant en het bijtoppervlak van de tand. Vergeet niet de oppervlakken tussen de tanden, waar de bacteriën zich ook hechten, te reinigen.

Houdt uw mond gezond

Bacteriële plaque hecht zich voortdurend tussen uw tanden en is moeilijk te bereiken met een gewone tandenborstel. De plaque moet regelmatig worden verwijderd, anders kan dit tandvleesontstekingen, gaatjes en/of een slechte adem veroorzaken. In de latere tienerjaren is het noodzakelijk iedere dag tussen de tanden te reinigen om je mond fris en gezond te houden.

Stop niet met het reinigen tussen uw tanden als uw tandvlees pijnlijk is en bloedt. Bloedend tandvlees duidt vaak op een tandvleesontsteking. Het stopt vanzelf met bloeden indien het tandvlees genezen is.

Informatiemateriaal

Download onze patiëntfolder Eenvoudige tips voor een gezonde lach.

Interdentale reinigingsmethoden

Er zijn verschillende interdentale reinigingsmethoden, afhankelijk van de grootte van uw interdentale ruimtes en wat u precieze wensen zijn. De meest effectieve methode is het gebruik van een interdentale borstel. TePe biedt borstels in negen verschillende maten geschikt voor verschillende interdentale ruimtes.

Voor extra bescherming tegen cariës (gaatjes) en een gladder gevoel, gebruikt u de interdentale borstel in combinatie met de TePe interdentale gel met fluoride. TePe heeft ook een gel met chloorhexidine en fluoride voor ontstoken tandvlees en/of ernstige cariës problemen.

Het gebruik van flosdraad kan effectief zijn wanneer de interdentale ruimtes zeer nauw zijn. Dit is vaak de eerste optie wanneer u begint met flossen in de latere tienerjaren (of eerder, indien aanbevolen door de tandarts). De ‘floshouder’, TePe Mini Flosser™, is een eenvoudige manier om te flossen. Tandenstokers zijn een ander alternatief. De houten tandenstokers van TePe zijn geïmpregneerd met fluoride voor extra bescherming tegen cariës.