Slechte adem (halitose)

Slechte adem (halitose)

In de meeste gevallen komt een slechte adem door problemen in de mond zelf. Om een slechte adem te voorkomen, is een goede mondhygiëne van essentieel belang.

Slechte adem voorkomen

Je mond bevat veel bacteriën die het voedsel afbreken. Dit proces kan vervelend ruikende gassen genereren, die bekend staan als vluchtige zwavelverbindingen. Om een slechte adem te voorkomen of te behandelen, staat een goede mondhygiëne centraal. Dagelijks tandenpoetsen, alsmede het reinigen tussen uw tanden met behulp van borstels, tandzijde of tandenstokers kunnen hieraan bijdragen.

Maak uw reinigingsroutine compleet met het gebruik van een tongreiniger. Bacteriële plaque hecht zich op de bovenkant van de tong. Het verminderen van deze bacteriële plaque is een belangrijke handeling om een slechte adem tegen te gaan.

TePe Tongue Cleaner™

Het ontwerp komt overeen met de natuurlijke vorm van de tong en reinigt het achterste gedeelte gemakkelijker. Een paar keer schrapen met de tongreiniger is genoeg om de bacteriële plaque te verminderen.

Tandvleesontstekingen en een slechte adem

Indien u last heeft van tandvleesontstekingen of loszittende tanden (parodontitis), dan kan uw mond extra bacteriën bevatten, die kunnen bijdragen aan een slechte adem. In deze gevallen is professionele behandeling van de ziekten noodzakelijk om een slechte adem te genezen.