Effectieve reiniging met uw TePe tandenborstel

Een goede poetstechniek is essentieel voor het behoud van gezonde tanden en tandvlees. Het is ook belangrijk een tandenborstel van goede kwaliteit te kiezen.

Zacht en efficiënt reinigen

Wanneer de tandenborstel te hard is en u niet de juiste poetstechniek toepast, kan uw tandvlees beschadigen. Kies daarom een tandenborstel met zachte borstelharen en een taps toelopende borstelkop voor een gemakkelijke toegang achterin de mond. TePe tandenborstels zijn efficiënt, duurzaam en gebruiksvriendelijk.

Vermijd te snel poetsen na de maaltijd. Het glazuur wordt zachter en kan daardoor worden aangetast. Een versleten tandenborstel maakt niet goed schoon, dus vervang deze tijdig indien de borstelharen versleten zijn.

Het reinigen van uw tanden, iedere dag in dezelfde volgorde, vermindert het risico op vergeten tandoppervlakken. Een goede basisregel is om te beginnen met poetsen daar waar uw probleemgebieden zich bevinden. Vraag uw tandarts of mondhygiënist om advies.

Hoe poets jij je tanden?

De juiste poetstechniek is essentieel voor het beste resultaat. Bekijk onze instructievideo voor meer tips!

Poets alle tandoppervlakken

Houd de tandenborstel in een hoek van 45°, zodat de borstelharen ook het tandvlees kunnen bereiken. Borstel met een lichte druk en maak kleine bewegingen.

Poets tweemaal daags, gedurende tenminste twee minuten, de binnen, buiten en bijtoppervlakken van de tanden met een tandenborstel en fluoride tandpasta.

Neem na het poetsen wat water in de mond en spoel gedurende 30 seconden het schuim tussen de tanden. Spuug uit, maar spoel de mond niet na, om het beste fluoride effect te ervaren.

Poets tips voor kinderen

Een goede mondhygiëneroutine op jonge leeftijd is de eerste stap op weg naar een gezond gebit gedurende een leven lang. Zodra de eerste tand doorkomt, is het tijd om te beginnen met het gebruik van een tandenborstel. Gebruik een kleine hoeveelheid fluoride tandpasta, ter grootte van de nagel van een kleine kinderpink.

Lees meer

Reinigen tussen de tanden

Wist u dat tandenpoetsen slechts 60% van het tandoppervlakken reinigt? De gebieden tussen de tanden kunnen niet worden bereikt met een tandenborstel. Zorg ervoor dat u ook iedere dag tussen de tanden reinigt.